raakakakku-normal.jpg

Kokeileva keittiö yllättää jälleen! Rakastan itse makeaa AIVAN ÄLYTTÖMÄSTI... oli se sitten karkkia, piirakkaa, jäätelöä tai mitä vain missä on sokeria. Kuten aikaisemmin mainitsin, olen yrittänyt vähentää sokerin käyttöä ja siirtämään ruokavaliota muutenkin terveellisempään suuntaan. Instragram on mahtava paikka stalkkailla terveysintoilijoita ympäri maailmaa, ja ihannoinkin heitä suuresti. Heidän insparoimana päätin itsekkin kokeilla kehitellä jonkun uuden reseptin, ja tässä se on, tadaa!

Pohja:

  • Kaurahiutaleita (kokeilun vuoksi en mitannut vaan laitoin vain ja katsoin sopivan koostumuksen.
  • 2 kpl kananmunaa
  • Raakakaakaojauhetta
  • 2 kpl banaania
  • 2 rkl kaakaonibsejä

Muussaa banaanit pieneksi ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita. Lisää kananmunat ja kaakaojauhe. Seoksen pitäisi olla suht tahmaista jotta muotoilu onnistuu piirakkavuoalle. Esipaista uunissa 200 asteessa.

Täyte:

  • 200g tuoreita tai pakastemustikoita 
  • 200g maitorahkaa (itse käytin rasvatonta, mutta tässäkin oman maun mukaan. Jos haluaa täytteeseen enemmän makua niin tässähän voi käyttää myös esim. maustettuja rahkoja).
  • 1 kpl kananmunia
  • 1 rkl psylliumia

Ota piirakkapohja uunista. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa niin että piirakka on hieman ruskistunut. Onko teille tuttua tuo psyllium? 

Pieni tietoisku psylliumista:

Psyllium on intialaisen plantago ovata kasvin jauhettuja siemeniä. Se on hyvin kuitupitoinen. Psyllium antaa samanlaista luontaista sitkoa kuin gluteeni. Se on mauton ja hajuton, joten se sopii hyvin leipomuksiin. Suosittelen lämpimästi! Pitää vatsan kunnossa ja on erittäin hyvä vaihtoehto jauhoille. Esim. kiisselin tekeminen psylliumilla onnistuu helpommin ja paremmin kuin perunajauhoilla. Kokeilemaan vaan;). Tätä tuotetta saa esim. Life myymälöistä hintaan 5€. Eli kyseessä edullinen ja todella riittävä tuote. 

Itse olin hieman skeptinen sen suhteen että miltä tuo pohja maistuu. Olen joskus tehnyt banaanikaurahiutale pancakeseja ja siinä tuo yhdistelmä toimi. Täytteen maku ei sinäänsä pelottanut, sillä minusta rahka ja mustikat ovat aina lyömätön yhdistelmä, nam! Kuitenkin, yllätyksenä, tämä piirakka oikeasti maistui hyvältä. Jopa ilman vanilijajäätelöä ja vanilijakastiketta. Suosittelen kuitenkin syömään tämän piirakan kylmänä, tai ainakin hieman jäähtyneenä. Maut tulevat paljon paremmin esille ja piirakka maistuu hyvin sellaisenaan. Tätä pitää kokeilla myös vadelmilla, nam!