Tadaa, taas uusia kokeiluja! En ole koskaan tehnyt myskikurpitsasta mitään vaikka mieli on tehnyt. Viikonloppuna rohkaistuin kaupassa ja ostin aikamoisen jytkyn. Myskikurpitsan maku on hieman makeahko, mieleen tulee ensimmäisenä bataatti. Kaikenlisäksi ihailen myskikurpitsan sisälmystä, niiiiin kauniin värinen ja rakenne. Tällä kertaa sekoitin kurpitsan kanssa fenkolia ja parsakaalia. Mutta joku päivä pitäisi tehdä myskikurpitsakeitto yksinkertaisuudessaan jotta väri pääsisi oikeuksiin. 

Saanko esitellä myskikurpitsa:

myskikurpitsa-normal.jpg

syd%C3%A4%C3%A4%C3%A4n-normal.jpg

Kattokaa nyt miten kaunis! ja minä nään tuossa myös sydämen;). 

Mutta, itse asiaan. 

Tähän keittoon tarvitset:

  • 1 kpl myskikurpitsa
  • 1 keskikokoinen parsakaali
  • 1 fenkoli
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl kanaliemikuutioita
  • Mustapippuria
  • Suolaa oman maun mukaan
  • Vettä
  • Ruokakermaa

Heitä kaikki ainekset kattilaan (paitsi se kerma). Odota että raaka-aineet ovat kypsyneet. Lisää kerma ja soseuta blenderissä, tehosekoittimessä tai sauvasekoittimella. Tarkista suola ja muut mausteet. Lisää tarvittaessa. 

Itse lisäsin annokseeni hieman tuoretta lehtipersilijaa ja Ikean mahtavaa tillinäkkäriä (suosittelen! aivan hullun hyvää). 

keitto-normal.jpg