punajuuret-normal.jpg

Mä rakastan rakastan rakastan rakastan punajuuria! Niin säilöttyjä kun tuoreitakin. Yritin jopa itsekkin kasvattaa viimekesänä palstalla punajuuria, mutta ne koki kamalan kohtalon, kun en ison mahan kanssa jaksanu käydä niitä jokapäivä kastelemassa. Kyllä sieltä taisi saada 5 pientä punajuurta.

Punajuuri on parhaimmillaan ihanien yrttien ja oliiviöljyn kera, uunissa paistettuna tietenkin. Tällä kertaa tein punajuuria tuoreen timjamin kera.

Tähän herkkuun tarvitset:

  • Raakoja punajuuria
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Tuoreita yrttejä maun mukaan

Pilko punajuuret suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Lado punajuuret uunivuokaan ja lorota päälle öljyä, suola ja pippuri, sekoita. Suosittelen eka paistamaan punajuuria ja lisäämään yrtit vasta myöhemmin sillä tuoreet yrtit tuppaavat palamaan. Voit myös käyttää kuivattuja yrttejä.