indian%20jogurttikanaa-normal.jpg

Kanaa, kanaa, kanaa!

Kana on hyvää, mutta valitettavasti en järin mielelläni syö sitä. Tai söisin jos kaupasta saisi ostettua kanaa, joka on luomua ja että se kana olis ollu onnellinen kuollessaan. 

Jostain syystä en meinaa myöskään bongata Prisman suuuuuuuresta kanatiskistä maustamatonta kanaa, johon ei olis lisätty suolaa. Miksi pakkauksessa lukee "maustamaton", kun pienellä printillä kuitenkin lukee että siihen on lisätty suolaa, kaikenlisäksi liikaa minun makuuni. Sääli, sillä kana on hyvää ja vähärasvaista. Eli juuri meille sopivaa mussutettavaa. 

No, joskus kuitenkin satun bongaamaan vähän parempaa (tai ainakin näin kuvittelen) kanaa ja usein siitä teen intialaisvaikutteista kastiketta. En tosiaan voi sanoa osaavani kokata intialaista ruokaa (kai..), mutta mausteet tulevat ainakin siltä suunnalta.

Intialaisvaikutteiseen kanaan tarviset:

  • Maustamatonta kanaa
  • Bulgarian jogurttia iso pönttö
  • 1,5 dl rusinoita
  • 2-3tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • chiliä oman maun mukaan (itse laitoin pari tl, ettei chili peitä muita mausteita alleen)
  • 2-3 tljuustokuminaa
  • 2tl inkivääriä (itse käytin tuoretta raastettuna)
  • 3tl paprikajauhetta
  • Tuoretta korianteria runsaasti (ainakin yksi kaupan puska)
  • Öljyä
  • Riisiä

Ota mausteet valmiiksi esille. Laita riisi kiehumaan. Kuumenna öljy pannulla ja heitä kaikki mausteet (paitsi korianteri) pannulle. Näin saat mausteista kaiken irti. Nauti tuoksusta.

Lisää pannulle kana. Paista kypsäksi. Lisää rusinat ja jogurtti. Anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä.

Risiin joukkoon voi lisätä halutessaan esim. kuivattuja hedelmiä tai tuoretta korianteria.

Lisää kastikkeeseen vielä tuore korianteri ja nauti.