pastaaaaaa-normal.jpg

Joo, ei musta kyllä italialaista kokkia tule, eikä edes italialaista mammaa.

Tässä mun taidonnäyte viehkeistä tortelliineistä. Täytteinä näissä on sinihomejuustoa ja vuohenjuustoa. Olen tehnyt pastaa joskus aikaisemminkin, ja jostain syystä sain jokun mielenvikaisen ajatuksen tehdä niitä taas. HA, kaapista löytyi durumjauhoja ja kaapissa oli munia.. siitä se ajatus sitten lähti. 

Mulla vielä sattu tässä sellanen moka että jauhot loppu kesken ja jatkoin taikinaa vehnäjauholla... sika hyvä idea. Anyhow, luulin olevani fiksua ja taputtelin itteeni olkapäälle kun ajattelin että laitan eka 3 kananmunaa 4 dl jauhoja, sillä jauhoja oli juuri se 4dl (pussinpohjalle jäi ripaus ja ajattelin heittää ne sit menemään). Vaivasin taikinaa ja huomasin että taikina on LIIAN KUIVAA! No, lisäsin sitten yhden kananmunan lisää, mikä osottautui maailman paskimmaksi ideaksi, sillä eihän se kananmuna sinne taikinaan enää mennyt. Voitte kuvitella sen hetken kun tajusin että niitä jauhoja olis sittekin tarvittu vielä vähän lisää. Lisäsin sitten about puoli desiä vehnäjauhoja taikinaan että sain kananmunan sniikkailtua siihen mönttiin kiinni. 

Köyhyyksistä rikkauksiin ja epäonnistumisista onnistumiseen, tälläkin tarinalla oli suht onnellinen loppu. Taikina ei mennyt ihan piloille, vaan sain siitä väännettyä jonkinmoiset pallurat. 

Ottakaa siis tästä tarinasta opiksenne ja tehkää tämän mukaan:

  • 4 dl durumjauhoja
  • 4 (!!!!!!) kananmunaa
  • Siraus suolaa
  • Pikkasen pippuria 
  • Vuohenjuustoa
  • Aurajuustoa

Lisää jauhot pöydälle tai kulhoon, tee keskelle aukko ja lisää kananmunat sinne. Lisää vielä suola ja pippuri. Lisäile jauhoja keskelle reunoista päin ja vaivaa taikinaa. Vaivaa taikinaa niin kauan että siitä tulee tiivis möntti. Kiepauta kelmuun ja laita jääkaappiin 30-45min. 

Ota taikina esille ja vaivaa taikina pastakoneen läpi levyksi tai kaulimella (itse käytin kaulinta vaikka omistan pastakoneen). Suosittelen kyllä pastakonetta, sillä kaulimella saa käyttää AIKAA ja VOIMAA että pastasta saa sopivan ohutta (minähän en tätä jaksanut, joten pasta oli aika paksua). Ota isohko lasi ja paina sillä pastasta ympyröitä. Lisää juusto keskelle ja taita taikina puoliympyräksi (reunat kannattaa voidella kananmunalla tai vedellä) ja painele kiinni. Kiepsauta ympyrän päät toisiinsa ja vola! tortellini olla valmis!

Kiehauta pasta nopeasti vedessä johon on lisätty öljyä. 

Voikastiket:

  • 100g voita
  • Sitruunamehua
  • Suolaa
  • Pippuria

Sulata voi kattilassa, lisää sitruunamehu ja mausteet. Lisää pasta lautaselle ja valuta voikastike päälle ja NAUTI!