halloumisalaatti-normal.jpg

Salaattia ja taas salaattia! Mutta mitäpä muuta sitä pupu söisi? No halloumia!

Tässä salaatissa ei ole kovinkaan monimutkaisia aineksia, mutta sitäkin värikkäämpiä. Olen jo aikaisemminkin maininnut että rakastan värikästä ruokaa, se tekee ruuasta paljon mielenkiintoisemman ja haluttavamman. Värikästä ruokaa tekee mieli syödä! 

Halloumista tulee mieleen kypros, sukulaiset ja kesäillat. Souvlakia ja halloumia, NAM. Halloumi maistuu mun suuhun parhaimmalta grillattuna, kotona tosin joudun tyytymään pannupaistoon:(. 

Meillä yleensä salaatti koostuu jostakin salaatti lajikkeesta, tomaateista, kurkusta, joskus jostakin hedelmästä ja juustosta. Juustoina pyörii yleensä mozzarella, feta, vuohenjuusto ja joskus halloumi. 

Tähän herkkusalaattiin tarvitset:

  • Ruukkusalaattia
  • Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • Kurkkua
  • Punasipulia
  • Halloumia
  • Viinisuolaheinää

Revi ruukkusalaatti kulhoon. Leikkaa tomaatit puoliksi (käytin tässä kokonaisen rasian jossa puolet oli keltaisia ja puolet punaisia). Pilko puolikas kurkku. Leikkaa punasipuli renkaiksi, ja sitten vielä puoliksi. Grillaa halloumi pannussa, jossa on runsaasti öljyä (pannun täytyy olla aika kuuma). Laita päälle vielä muutama "oksa" viinisuolaheinää.

Onko teille tuttu tuo viinisuolaheinä? Mun mielestä se on aika kaunis yrtti, ei kovinkaan vahvan makuinen, mutta tuo kivasti väriä salaatteihin. Maku on hennon kirpeä ja raikas, sopii hyvin esim. kalan kanssa. 

Suosittelen muuten käyttämään Järvikylän nettisivuja, sieltä saa huippu hyvää tietoa yrteistä ja salaateista ja siitä mihin niitä kannattaa käyttää:).