gfdhbd-normal.jpg

Munakas, sitä tulee tehtyä aiiiivan liian harvain. En tiedä miksi, vaikka siinäkin on vain mielikuvitus rajana. Munakas sopii aamupalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Monimuotoinen sapuska siis. Eilen illalla innostuin tekemään baby pinaatti-herkkusieni munakasta. Ei voi muuta tehdä kuin ihmetellä miksi en ole aikaisemmin käyttänyt pinaattia ruuassa. Se on todella ravintorikasta, hyvää ja kaikenlisäksi terveellistä. Sitä vain huomaa joskus juhmahtaneensa samoihin tuotteisiin ja tarvikkeisiin. Sitä tulee vain niin ahaa -elämyksiä kun kokeilee jotain uutta ja unohduksiin jäänyttä raaka-ainetta. Lisäksi pinaatti on täydellinen raaka-aine taaperon lautasellekkin, se on hyväksi luiden ja aivojen kasvulle ja kehitykselle. Ja eikös kipparikallekin sitä syönyt;)?

Babypinaatti on siitä kiva raaka-aine että sitä voi syödä salaatissa sellaisenaan tai juuri esim. munakkaassa tai vaikka lasagnessa! Tai smoothiessa kuten aikaisemmassa blogikirjoituksessani kerroin. 

Mutta, tähän munakkaaseen tarvitset:

  • Baby pinaattia
  • Herkkusieniä
  • Sipulia
  • Kananmunia
  • Maitoa
  • Suolaa
  • Pippuria

En laittanut nyt mitään määriä, sillä määräthän riippuu siitä kuinka monelle annoksen tekee ja kuinka paljon täytettä haluaa. Kuullota sipulit, herkkusienet ja pinaatti pannulla. Riko kananmunat kulhoon, riko keltuaiset ja lisää tilkka maitoa. Tässä tuntuu olevan muutama koulukunta, toiset lisää mausteet munamaitoon, toiset täytteisiin. Itse heitin suolan ja pippurin pannulle sipulin, pinaatin ja herkkareiden kanssa. Ja munamaito perään. Päällehän voi lisätä vielä juustoraastetta, mutta itse jätin sen tällä kertaa pois. Ei muuta kuin nauttimaan!