Herkkuperse on aina herkkuperse, sen oon tässä elämässä oppinu. Lupasin itselleni etten mässäile enää karkkiasipsiäsuklaatajakaikkeesikaepäterveellistä. Lupasin myös itselleni että näen vaivaa tehdäkseni jotain herkkua, mutta terveellistä sellaista, tai ainakin paremman vaihtoehdolle väriaineilla kyllästetyille namusille. Vaikkakin, olen osakseni sitä mieltä että kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella. Mutta jotenkin minua on alkanut tietyllä tavalla alkanut ahdistamaan se että ruokaan tungetaan kaikkea mahdollista. No mutta, se siitä saarnasta, syön myös lisäaineilla kyllästettyä ruokaa, myönnän. Mutta jos sitä pystyy edes hieman vähentämään, aina parempi. 

Mutta, asiasta banaaneihin. Tämä on herkkua! Uskotteko? 

Se mitä näihin tarvitset on:

  • Banaaneja
  • Suolatonta ja sokeritonta maapähkinävoita
  • Tummaa suklaata (joojoo, tiedän että sanoin juuri etten mässäile suklaata, tarkoitin fazerin sinistä + muita maitosuklaita, raakasuklaa ja tummasuklaa on asia erikseen).

Slaissaa banaanit sopiviksi palasiksi, lätkäse oman maun mukaan määpähkinävoita väliin ja aseta vatiin jonka voi laittaa pakastimeen. Sulata suklaa ja valuttele banaanien päälle oman maun mukaan. Nämä ovat siis banaanihampurilaisia. Anna banaanien olla pakastimessa n. 45min ja tadaa, banaanien suklaa on ihanan rapsakka ja banaanit pehmeitä. Itsellä ekassa versiossa maapähkinävoita tuli vähän liian vähän ja suklaata liian paljon. Mutta nämä ovat aivan SUPER hyviä, eikä näitä tee edes mieli syödä kovinkaan montaa, vaikkeivat olekkaan kovinkaan makeita. Näitähän voi modifioida oman maun mukaan, banaanien väliin voi laittaa mitä halajaa ja suklaana voi käyttää monen vahvuista tummaa suklaata, valkoistasuklaata tai sitten sitä maitosuklaata. 

SUKLAA-normal.jpg