letut-normal.jpg

Öäääääää, mua on vaivannu koko viikon sellanen "ei oo mitään hyvää ruokaa" - olo. En tiedä johtuuko se siitä etten ole saanut viikkoista sokeriannosta, kuten normaalisti vai mitä. Tuntuu vain ettei keksi mitääääääään "hyvää" (en tod. ole nirso, mutta en taida näinä päivinä itsekkään tietää mitä se hyvä oikeasti olisi). Heittelin eilen ilmaan ehdotuksia ja päädyimme pinaattilettuihin. Niitäpä ei ole tullut tehty varmaan muutamaan vuoteen, enkä käsitä miksi. Joo, paistaminen vie aikaa, mutta valmistelut on tehty salama vauhdissa. Eli eivät ne oikeasti vie yhtään sen enempää aikaa kuin muukaan ruoka (ellei mikronuudeleita lasketa). 

Asiaan, näihin tarvitset:

  • 150g pinaattia (tuore tai pakaste)
  • 5 dl maitoa
  • Suolaa sillee kivasti
  • Mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja (nämähän voi korvata jollain terveellisemmällä vaihtoehdolla, mä en jaksanu tänää kikkailla)
  • pari rkl öljyä

Itse käytin näissä tuoretta pinaattia. Pähkäilin asian niin että paistoin tuoreen pinaatin ensin pannulla, valutin nesteet pois ja lisäsin vasta sitten taikinaan. 

Sekoita maito, munat, vehnäjauhot, mausteet, öljy ja pinaatti. Anna turvota n. 30min. Paista pannulla. 

Itse en omista sellaista söpöä pannua jolla voisi tehdä pieniä lettuja, joten tein pannulla semikokoisia lettuja. Jotenkin en voi yhdistää koko pannun kokoisia lettuja pinaattiletuiksi (:D).

Ei muuta ko nauti puolukkahillon tai puolukka survoksen kera. ÄN AA ÄM!