rawcake-normal.jpg

Tähän herkkuun tarvitset:

  • 300g saksanpähkinöitä
  • 10 kpl kuivattuja taateleita
  • 6 kpl kuivattua viikunaa
  • 1/2 dl raaka kaakaojauhetta (voi myös korvata normaalilla leivontaan tarkoitetulla cacaojauheella)
  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 rkl kaakaonibsejä

Hienonna saksanpähkinät tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Itse käytin sauvasekoitinta, ja suosittelen peittämään kulhon liinalla sillä pähkinät lenteleeee. 

Pilko taatelit ja poista niistä kivet. Pilko myös viikunat. Sekoita keskenään ja hienonna.

Yhdistä kaikki aineet ja sekoita käsin tasaiseksi seokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi. 

Leikkaa paloiksi ja nauti! 

Tämä herkku on todella helppo ja nopea tehdä ja maistuu taivaalliselta! Itse tosin tein sen virheen että söin tätä hieman liian ison palan, mistä tuli hieman äklö olo. Siispä, suosittelen nauttimaan tätä pienen palan kahvin kera:).

Raakaruoka on minusta hyvin jännää tehdä, se vie kokkailun aivan uusille ulottuvuuksille. On jännä nähdä kuinka pähkinät muuttuvat taateleiden ja viikunoiden kanssa massaksi joka pitää koko kakun koossa. Raakaruokaa tehdessä sitä oppii arvostamaan raaka-aineita aivan uudella tasolla. 

Suosittelenkin haastamaan itsensä raakaruuan tekoon, ja huomaamaan miten jännittävää kokkaaminen voi olla;). 

Ja lupasin mainita että mieheni keksi tuon rawnie nimen, hihi.