Meillä on käynyt niin hyvä onni pojan kanssa, että poitsu porskuttaa unta kuulaan yöt ja jatkaa välisyötöllä unia tuonne yhdeksään saakka. Se tarkoittaa siis sitä että saan juoda aamukahvin kaikessa rauhassa, ja ottaa aamulla oman pienen hetken. Se tarkoittaa myös sitä että mulla on mahdollisuus loihtia itselleni hyvä ja ravitseva aamupala. Pienen imeväisen kanssa sellaista nimittäin tarvitaan. Kehohan kuluttaa imettäessä ylimääräiset 500kcal, jos ette tienneet. Sehän antaa hyvän tekosyyn syödä hyvin;).

Mitä mun aamupala sisältää, no, sehän sisältää muodikkaasti rasvatonta maitorahkaa johon on sekoitettu marjoja (tai pilttiä) ja hitusen mysliä. Kuulun siihen kuntaan joka haluaa syödä leipää kahvin kanssa, siispä, teen useasti itselleni ruikkarista tai jostain hyvästä moniviljaleivästä, tai vaihtoehtoisesti omatekemästä leivästä (jos olen ollut super reipas) hyvät leivät kahvin kanssa. Harvoin leipäni vain sisältävät voita ja juustoa... tässä yksi aivan loistava ja ravintorikas vaihtoehto perusjampalle:

aamupala-normal.jpg

Ja sehän myslileipää avokadolla ja kananmunalla! Ei mitään sen kummempaa.

Olen itse opetellut käyttämään kookosrasvaa paistamisessa ja ruuanlaitossa. Jotenka, munat paiston pannulla kookosöljyssä ja avokadon murskasin nopeasti ja lisäsin päälle. Tykkään jättää munan keltuaisen juuuuri sopivan hyllyväksi, kun puraisee niin keltuainen levähtää juuri sopivasti leivälle. NAM! 

Lisää kokeiluja myöhemmin... keittiö kutsuu kokkaajaa!

- J