maksaaa-normal.jpg

Reinin liha Hakaniemen kauppahallissa kutsui jälleen meikäläisiä. Mukaan tarttui tällä kertaa maksaa. Hintakaan ei päätä huimannut, olikohan tuo köntti kokonaiset 5€. 

Mulle maksasta tulee jostain syystä aina mieleen Pekka ja pätkä ja Sea Horsen perunamuussi, maksapihvi ja puolukkahillo. Mut ei muuten paskempia mielleyhtymiä? Jostain syystä maksa vain sopii Sea horseen, vanha kunnon kuppila jossa muuten suosittelen käymään jos Helsinkiin eksyy. Ja te jotka nyt luulette että yritän teitä houkutella johonkin semiräkälään, olette väärässä. Kyseessähän on Helsingin yksi klassikkoravintoloista, on muuten ihan omaa luokkaansa. Tässä lisätietoa sille joka sitä kaipaa: http://www.seahorse.fi/

Itse maksaan, tällä erää maksasta loihdin maksakastiketta ja tattada taadadaaaaaa perunamuuuussiaaa ja puolukkasurvostaaa. Ihan klassikkolinjalla mentiin siis. Maksan kanssa jostain syystä olen kovin varovainen, pysyttelen niissä tutuissa ja turvallisissa sapuskoissa, eli nautin maksan pihvinä tai kastikkeena. Sisäelimet on muutenkin vähän sellaisia etten ala hurjastelemaan niiden kanssa, koska ne on parhaimmillaan kun ovat yksinkertaisessa muodossa, ja muutenkin, maksapiirakka.. njäääh... ei kiitos!

Tässäkin kohtaan voisin taas paapattaa siitä kuinka sisäelimiä syödään aiiivan liian vähän, mutta taisin jo tuolla kieli osiossa sitä tehdä sen verran että säästän teidät nyt siltä:). Ensi kerralla sitten;)... 

Pakko tuosta kuvasta sanoo sen verran, että tuossa maksa näyttää oikeesti aika kauniilta, ehkäpä lähinnä värinsä puolesta:D